Bloom.Pasning

Få blomster der blomstrer... Husk korrekt Pasning

Blomster er et lille stykke af vores vilde natur, som
kommer hjem til dig. De holder ikke for evigt, men kan holde længere,
med den rette pasning.

Vi har her lavet
- Fun Facts
- Hurtig vejledning
- Blomster nørderi
- Hvilke blomster skal have, hvilken pasning
- Video vejledning

Hænger dine blomster med hovedet, så drikker de ikke vand og der er fortaget forkert pasning. Se her hvordan du kan få dem til at drikke vand igen. 

______________________________
"Vi ved ikke hvorfor det hedder en stedmoder, men vi ved ALT om korrekt pasning, af afskåret blomster, med 24 års erfaring, kan vi vejlede dig, i alle former for afskåret blomster og planter"

kontakt os

Do you get it 😉

Nogle blomster holder længere, end andre. -Ligesom frugt og grøntsager i køleskabet

Varme, sol og lys, gør at blomster holder kortere. Husk at stil dem køligt om natten og væk fra vinduet. -Du har jo også brug for skygge og kølige coctails, i solens varme og lys

Hænger blomsterne med hovedet, suger de ikke vand op. Husk altid at snitte dine blomster skråt. Så du åbner porerne. -Det ville være det samme, som at drikke et glas vand, med lukket mund

Husk at fylde vasen, HELT op med vand. -Du sveder jo også, på overkroppen, hvis den ikke er nede i poolen

Husk nyt snit, friskt nyt vand og ren vase, hver anden dag. -For hvem har lyst til at drikke gammelt vand, der har stået ude i 2 døgn

Blomster blomstre nede fra, nip de kedelige hoveder af, så blomsten bruger energien til at knopperne kan springe ud. -Vi har jo også brug, for ekstra styrke, til at blomstre som mennesker

Fjern ALLE blade, der skal ned i vasen. - Du tager jo også tøjet af, inden du skal i bad

HURTIG korrekt pasning AKA Blomster der blomstre

SNIT SKRÅT, med en SKARP kniv, eller grensaks.

FJERN BLADE

VÆLG VASE, husk en vase der passer i højden til blomsterne, for korrekt støtte af hovederne. Jo højere des længere holdbarhed.

VASK VASEN MED SÆBE

RENT VAND

TILSÆT BOOSTER ELLER. 1 TSK. SUKKER OG 2 DRÅBER KLORIN (Ikke ved løgvækster, se sektion: Tulipaner & løgvækster)

RØRE RØRE RØRE

VASK BLOMSTERSTILKENE

SÆT BLOMSTER I

UNDGÅ VINDUER, SOLLYS, DIREKTE VARME & FRUGT, da det forringer levetiden for dine blomster.

SÆT KØLIGT OM NATTEN, ELLER NÅR DU IKKE ER HJEMME, ikke under 5 grader.

AKA BLOMSTERMAGI I HJEMMET

GENTAG MIN. HVER ANDEN DAG.

Træagtige stilke

B L O M S T E R I V A R M T V A N D:

SE VIDEO GUIDE HER

Roser, Hortensia, Mimosa, Magnolia, Solsikker, Pæoner, Syrener, og lignende, som har en "træ" lignende, grenet stilk. De har luft i stilkene, hvilket gør, at vandet har svært ved at kommet helt op til blomsterhovederne. Resultatet er at de ofte kan hænge i hovederne, hvis du ikke gør dette.

Ved at sætte blomsterne i ca. 50 grader varmt vand, presses luften ud af stilkene. Skulle det mod forventning ikke virke, gentag da processen med et frisk snit og nyt vand.

Den del af stænglerne, der skal være i vand, bør være helt befriet for blade. Tænker du ”skidt pyt” og lader bladene sidde, vil du formentlig opleve, at bladene dør og spreder bakterier i vandet, som potentielt kan koste dine blomster livet.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du vælger at skære stænglerne. Gå efter en 45 graders vinkel, der gør det nemt for dine eksempel, roser at suge vand helt op til blomsterhovederne. Skær gerne et par centimeter af, hver gang du skifter vand og lade det endelig foregå under varmt, rindende vand

Løgvækster

VIGTIGT... smid en 50 øre ned i vasen og.... VUPTI ;)

Tulipaner, hyacinter, iris, påskeliljer og andre løgvækster.

Er der en blomsterbuket, som virkelig kan se trist ud, kort efter den er kommet i vasen, så er det tulipaner & løgvækster. Den lumre stuetemperatur får tulipanerne & løgvækster til at hænge, og derfor har de brug for en lidt anden pleje for at holde sig pæne.

Her får du seks tips til at holde tulipaner & løgvækster i live:

Vælg den rigtige vase.Tulipaner & løgvækster forsætter med at vokse og strække sig, når de sættes i vasen. Sørg derfor for, at de sættes i en vase med god plads, så de ikke klumper sig sammen.

Skær enderne diagonalt.Brug en kniv fremfor en saks – på den måde skader du stilkene mindst muligt.

Sæt tulipaner i koldt vand.Modsat mange blomster, så har tulipaner & løgvækster bedst af at stå i koldt vand. Fyld gerne godt med vand i, da tulipaner & løgvækster er nogle tørstige blomster.

Skift vand regelmæssigt.Gerne hver anden dag, så tulipanerne & løgvækster hele tiden har friskt vand.

Stil dem ikke i direkte sollys.
Det vil blot få tulipanerne & løgvæksterne til at springe hurtigere ud og dermed holde sig pæne i kortere tid.

Put en 50-øre i vandet.
Et simpelt trick til at holde tulipaner & løgvækster stående er at putte en kobbermønt i vandet. Kobberet udskiller eftersigende nogle stoffer, der holder dem oprejste (eller får hængende tulipaner & løgvækster til at rejse sig igen).

Hortensia

Klasker dine hortensia sammen, er dette IKKE unormalt. Hortensiaer er utrolig følsomme for varme og kulde. Så når du tager dem ind i dit varme hjem, så husk.

Følg denne LIVE vejledning her:) Vigtigt

Råd 1: Læg hovederne i blød

Begynder blomsterhovederne at blive triste at se på, så læg dem i blød i en spand! Fyld en spand med lunkent vand og læg blomsterne ned i vandet med blomsterhovedet nedad. Sørg gerne for, at både blomsterhoveder og stilke er dækket af vand. Hortensia kan nemlig i modsætning til mange andre blomster optage vand gennem både stilk, blade og blomster – og på denne måde kan du forlænge holdbarheden med nogle dage.

Råd 2: Stilkene skal i kogende vand

Sørg for at skære de nederste cirka 5 centimeter af stilken, inden du samler buketten i vasen. Grunden til, at du skal skære 5 centimeter væk, er, at vedvævet i hortensia danner en slimet masse, der sætter ”prop” i stilken, så snart blomsten er blevet plukket. Det er en naturlig forsvarsmekanisme, men netop det forhindrer blomsten i at få vand. Vedvævet er døde planteceller, som planter bruger til transport af næringsstoffer og vand fra rod gennem stilken til blomster og blade.

Kog vand i en elkedel og hæld det brandvarme vand op i en spand, skål eller gryde, du ikke bruger mere.

Dyp stilkene ned i det kogende vand i 30 sekunder. Det varme vand forhindrer, at den slimede masse, vedvævet i hortensia hele tiden danner, danner propper i stilken. Behandlingen med kogende vand kan forlænge bukettens levetid med 2-4 dage.

Grunde til, at du skal bruge en spand, skål eller gryde, du ikke længere bruger, er, at hortensias slimede selvforsvar er giftigt. Derfor bør du for en sikkerheds skyld ikke bruge noget, du senere vil bruge til fødevarer.

Råd 3: Stil buketten køligt og spray vand på blomsten

Hortensia kan optage vand gennem blomsterne og gennem stilken. Du kan få hortensia til at se friske ud længere, hvis du sprayer blomsterne med vand hver dag. Hæld koldt vand i en forstøverflaske og spray vandet over blomsterhovederne.

Tørring af blomster

Du skal lade blomsterne stå i vand, som du skifter hver 2. til 3 dag. Efter ca. 3-4 uger, så er blomsterne tørret helt ind, og du skal ikke længere have dem stående i vand 🌸

Fjern vandet og rens stilkene, derefter kan du sætte dem i en vase uden vand.

Ned til mindste detalje

SNIT

Når du modtager din Bucket, skal du huske at, de været ude på en meget lang rejse. Når vores gartner klipper silken første gang, heler den sig selv ved, at skabe en slags naturlig beskyttelse mod infektioner og dehydrering. Når blomsten har været uden vand i mere end 30 min., skal du give ALLE stilkene et friskt skråsnit, med en skarp kniv. Derefter skal det gentages, med et par dages mellemrum, i hele blomsternes levetid, også hver gang du skifter vand.

Brug aldrig en almindelig saks, da den simpelthen vil mase fibrene, så vandet ikke vil kunne nå op til blomstens hoved. Skær altid en stor overflade (2 til 5 cm), i en 45 ° vinkel, da en stor overflade optager meget mere vand, og næringsstoffer end en lille. 

Ned til mindste detalje

FJERN BLADE

Fjern alle overflødige blade, inden du sætter buketten i vasen. Blade er med til at danne bakterier og grumset vand, som forkorter blomsternes levetid. Vi kan spejle det lidt i os selv, vi ønsker heller ikke at drikke vand der er grumset, og fyldt med bakterier :) Den gyldne regel er, at fjerne alle blade under vandlinjen. Udover at de skaber grobund for bakterier, kan blade i vandet give ubehagelig lugt. Det er bedre at blomsten bruger energien på at springe ud, istedet for at tilføje vand til dens blade.

Ned til mindste detalje

VASE VALG

Vælg en korrekt vase, til dine blomster. Sørg for den er høj nok til at støtte blomsterne, så blomstens hoveder, får korrekt støtte og de derved ikke skal bruge energi, til at holde hovederne oppe. Men istedet springe ud.

Vask din vase, inden brug med sæbe og gerne klorin, så alle bakterier og støv bliver fjernet. Husk at gøre det hver gang du skifter vand, så bakterierne bliver fjernet helt.

OG vask stilkene på blomsterne.

Ned til mindste detalje

VAND

Husk at dine vaser skal være helt rene og med rent friskt vand. Selvom du opbevarer dine vaser i et skab eller tildækkede kan de blive støvede. Der kan hurtigt kommer bakterier i blomstervandet som forurener stænglerne helt op til blomsterhovederne. Derfor er det vigtigt at forebygge. Dette må gerne skiftes én gang dagligt. Man kan med fordel tilføje vores BLOMSTERBOOSTER i vandet, samt 2 dråber klorin. Holdbarhedsmidlet og klorinen nedsænker bakteriedannelsen i vandet, og får dine blomster til at springe flottere ud, og får blomsterne's smukke farver til at holde længere. Holdbarhedsmidlet finder du i en pakke nede i din Bucket.

Helt almindeligt rumtempereret vand fra vandhanen er perfekt til at få luftboblerne ved stænglerne til at forsvinde. Blomster har brug for vand, men vand alene gør det ikke, så husk din BOOSTER.

Tip: Pak dine blomster ind og lad dem hvile i 30 min, når du har sat dem i vasen. Dette for at blomsterne kan nå at vende sig til sine nye omgivelser/akklimatisere sig. Særligt om vinteren, eller om sommeren, når temperaturen skifter kan blomsterne få et chok.

Ned til mindste detalje

STIL DEM KØLIGT

Lys og varme er afgørende for at blomsterne kan vokse, og udvikle sig i naturen, men når de er afskåret, kan det give den modsatte effekt. Direkte sollys eller ekstrem varme vil simpelthen brænde blomsterne, ligesom den kan skade vores hud. Høj temperatur vil accelerere vandfordampning, og dermed dehydrering af blomsterne. Vandtemperaturen vil også øge, og give perfekte betingelser for bakterievækst! Undgå at placere vasen lige ved vinduet, i træk, eller ved varmekilder. Og stil dem køligt når du ikke er hjemme ,og om natten.

Tips: Hold dine blomster væk fra moden frugt, som producerer ethylen. Denne gas er den rene gift for dine afskårne blomster.

GENTAG HVER ANDEN DAG.