Skab Bucket glæde i længere tid. Blomster er lige så forskellige, som os mennesker og derfor skal de også behandles forskelligt. Følg derfor vores vejledning og få blomster der holder længere.

Når du modtager din Bucket, skal du huske at give alle stilkene et friskt skråsnit, med en skarp kniv. Derefter skal det gentages, med et par dages mellemrum i hele blomsternes levetid.

Husk at dine vaser skal være helt rene og med rent friskt vand. Dette må gerne skiftes én gang dagligt. Man kan med fordel tilføje holdbarhedsmiddel i vandet. Holdbarhedsmidlet nedsænker barketeriedannelsen i vandet og får dine blomster til at springe flottere ud og blomsterne holder deres smukke farver længere. Holdbarhedsmidlet finder du i en pakke, nede i din Bucket.

 

B L O M S T E R  I  V A R M T  V A N D:

Blomster som Roser, Solsikker, Pæoner, Syrener og lignende, som har en "træ" lignende, grenet stilk. De har luft i stilkene, hvilket gør, at vandet har svært ved at kommet helt op til blomster hovederne. Resultatet er at de ofte kan hænge i hovederne. Ved at sætte blomsterne i ca. 50 grader varmt vand, presses luften ud af stilkene. Skulle det mod forventning ikke virke, gentag da processen med et frisk snit og nyt vand.

 

B L O M S T E R  I  K O L D T  V A N D:

Andre blomster bryder sig slet ikke om varmt vand. Dem kan du nemt kende ved at de stammer fra en løg- eller knoldplante. De har ofte en "blød" og saftig stilk og indeholder meget vand i stilkene. Varmt vand vil forkorte deres levetid.

- eks. Tulipaner, Liljer, Iris og Hyacinter, de skal sættes i almindeligt koldt vand.

 

I N G E N  B L A D E  I  V A N D E T:

Du skal altid huske at der ikke må være blade i vandet. Rens et stykke af dine blomsterstilke for blade, inden de sættes i vand. Blade er med til at danne bakterier og grumset vand, som forkorter blomsternes levetid. Vi kan spejle det lidt i os selv, vi ønsker heller ikke at drikke vand der er grumset og fyldt med bakterier :)

 

Modtager du Hortensiaer, følg denne vejledning her :) Vigtigt